Colegiul Medicilor cere soluții urgente pentru rezidențiat

Colegiul Național al Medicilor din România (CNMR) cere găsirea unei soluții „urgente”, care să limiteze efectele negative ale amânării rezidențiatului, spunând că, început mai târziu, procesul de pregătire al tinerilor medici va fi afectat.

PROTEST REZIDENTIAT

Reprezentanții Consiliului Național al CNMR a anunţat, vineri, că sunt îngrijorați de amânarea organizării concursului de rezidenţiat, având în vedere lipsa accentuată de medici specialişti.

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România a anunţat vineri, în şedinţa lunară, că priveşte cu mare îngrijorare situaţia creată de amânarea organizării concursului de rezidenţiat, având în vedere lipsa tot mai accentuată de medici specialişti, dar şi perturbarea programului de pregătire, care va fi început cu întârziere şi, din acest motiv, va afecta procesul de pregătire. În acest context, este necesară găsirea unei soluţii urgente care să minimalizeze efectele negative ce decurg din amânarea concursului de rezidenţiat”, arată CNMR.

Potrivit reprezentanților Colegiului, situaţia creată prin amânarea rezidențiatului „face dovada impredictibilităţii vieţii profesionale şi este de natură a scădea încrederea medicilor în guvernare şi a societăţii în sistem”.

Aceștia au mai spus că nu vor să comenteze cauzele care au dus la această situaţie.

Examenul de rezidențiat care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie va fi amânat pentru 8 decembrie, deoarece la Ministerul Educației nu există un ministru care să semneze cele șapte ordine necesare organizării probei.

Sursa Mediafax. 

X

Right Click

No right click