Viitori polițiști, prinși cu droguri în școala de la Câmpina

Doi elevi ai Școlii de Poliție de la Câmpina au fost prinși cu droguri. Cei doi ar fi terminat cursurile peste o lună și ar fi devenit agenți de poliție, însă acum au fost nevoiți să ceară părăsirea școlii.

scoala politie vasile lascar

Mai multe pliculețe care conțin substanțe ce par a fi droguri au fost găsite, marți, în mașini și camerele de cămin de la Școala de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Potrivit anchetatorilor, conducerea Școlii de Poliție din Câmpina a sesizat ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și Terorism Ploiești că asupra a doi elevi există suspiciuni că au droguri, pentru consumul propriu.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că s-au făcut controale în mașini și camere, cu această ocazie fiind „depistate și ridicate mai multe pliculețe cu o substanță care va fi analizată la laborator”.

Reprezentanții Școlii de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina au refuzat să vorbescă depre ancheta oamenilor legii, dar au precizat că doi elevi au cerut marți părăsirea școlii, „adică încetarea activității de elev“.

„La controalele efectuate, la ore sau în camere, controale făcute de profesori sau diriginți, cei doi au fost identificați cu un comportament neadecvat”, au adăugat sursele citate.

Cei doi ar fi terminat cursurile peste o lună, iar pe 29 noiembrie ar fi fost agenți de poliție.

Potrivit Poliției Prahova, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești a fost sesizată de către conducerea Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, cu privire la existența unor date referitoare la posibile comportamente deviante ale unor elevi determinate de consumul de substanțe cu efecte psiho-active.

„Având în vedere aspectele semnalate, la data de 01.10.2019, lucrătorii B.C.C.O. Ploiești, împreună cu cadrele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, au procedat la efectuarea de activități specifice, ocazie cu care au fost depistate și ridicate de la doi elevi mai multe pliculețe din material plastic transparent, cu urme de substanțe, o bancnotă rulată și două tubulețe cu urme de substanță, o țigaretă confecționată artizanal, ce conține materie vegetală cu aspect de cannabis, precum și o altă cantitate de materie vegetală, cu aspect de cannabis (sub 0,2 grame). În cauză, a fost sesizată Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale. Din punct de vedere disciplinar au fost luate măsurile procedurale, cei doi pierzându-și calitatea de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție <Vasile Lascăr> Câmpina”, arată Poliția Prahova.