STS: Tabletele, NU la prezidențiale? Sunt sigilate pentru ancheta parlamentară

Tabletele care au fost folosite la votul pentru europarlamentare nu vor putea fi folosite și la prezidențiale pentru că sunt sigilate la comisia parlamentară care anchetează fraudarea votului. STS a informat că sunt sigilate la cererea comisiei de anchetă asupra alegerilor europarlamentare, respectiva comisie fiind condusă de Olguța Vasilescu.

operator calcultator tableta

Chiar dacă a avut control total asupra organizării alegerilor, PSD a susținut că alegerile au fost fraudate de STS și a inventat o așa-zisă comisie tocmai pentru a înlătura sistemul care împiedică votul multiplu. STS încearcă să facă disponibile sistemele informatice până la prezidențiale, a dat asigurări prim-adjunctul STS, Ionel-Sorin Bălan.

”(...) am rugat și comisia să aibă amabilitatea sa de a înțelege că timpul se scurge, noi nu am accesat terminalele, tabletele respective pentru că avem o solicitare foarte clară din partea comisiei de anchetă, de asemenea și sistemele informatice sunt sigilate, ca atare în momentul de față nu putem să lucrăm pe aceste sisteme. Este necesar ca în perioada următoare să se ia o decizie și aceste sisteme să poată fi folosite”, a spus Bălan la audierile sale din comisia de anchetare a așa-zisei fraude a alegerilor europarlamentare din 26 mai.

El spune că decizia disponibilizării tabletelor nu o poate lua decât comisia de anchetă și că un termen rezonabil pentru acest lucru ar fi cel de trei luni, în condițiile în care nu mai sunt trei luni până la alegeri.

„Un timp rezonabil este trei luni, dar nu mai sunt trei luni, o să încercăm și o să reușim să facem disponibile sistemele informatice și în perioada aceasta (...) Nu se pune problema de a nu le îndeplini pentru că eu cunosc foarte bine capabilitățile și capacitățile personalului pe care îl conduc”, a mai spus oficialul STS.

Ultimele știri

X

Right Click

No right click