Negocieri în culise: USR intră în morișca trocurilor și primește de la PSD un post de vicepreședinte la Camera Deputaților

Reluarea lucrărilor Parlamentului României a adus și etapa reîmpărțirii funcțiilor de conducere, surpriza fiind micul partid care striga în portavoce despre moralitate și oameni noi dar face târguri cu PSD pentru salvarea Guvernului Dăncilă.

 

usr psd negocieri dancila barna

Eugen Nicolicea nu va mai fi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD, au declarat surse din partid. Funcţia a fost preluată de un deputat USR, respectiv Vlad Duruş, decizia fiind validată, luni, de Biroul permanent al forului legislativ.  

Cu susținerea USR, PSD rămâne cu doi vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi Carmen Mihălcescu, PNL cu unul, respectiv Marilen Pirtea, iar USR primeşte o poziţie de vicepreşedinte al forului legislativ, şi anume Vlad Duruş.

De asemenea, deputatul Daniel Constantin va fi secretar al Biroului Permanent, în locul deputatului USR Silviu Dehelean. Deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu va ocupa funcţia de chestor. Astfel, PNL are acum trei funcţii în Biroul permanent în această sesiune parlamentară, un vicepreşedinte, un secretar şi un chestor.

În disperarea de a prelungi agonia guvernării, PSD caută să transfere parlamentari de la alte partide sau să nu fie atacat printr-o moțiune de cenzură. Chiar dacă a obținut o promisiune indirectă de la USR Barna că acest partid nu dorește intrarea la guvernare, moțiunea va fi inițiată de PNL, decizie adoptată astăzi. ALDE a decis să se retragă de la guvernare iar şansele unei moţiuni de cenzură în acest moment ar fi foarte mari. Viorica Dăncilă a transmis foştilor colegi din ALDE, nemulţumiţi de decizia conducerii partidului, să vină alături de PSD.