Călin Popescu Tăriceanu a anunțat conducerea Senatului că va demisiona

Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat colegii din Biroul permanent al Senatului că va demisiona de la șefia forului legislativ, urmând să citească textul deciziei în plen, care începe luni la ora 16.00, au declarat surse politice.

tariceanu mf 01

Încă de săptămâna trecută, Călin Popescu Tăriceanu anunțase că va demisiona din funcția de președinte al Senatului, atunci când a declarat și că ALDE iese de la guvernare și formează o alianță cu Pro România pentru susținerea candidaturii independente la prezidențiale a lui Mircea Diaconu.

Alina Gorghiu urmează să fie propunerea grupului senatorilor PNL pentru funcția de președinte al Senatului, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu e aștept să demisioneze, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, liberalii ar fi avut discuții cu Pro România, în vederea unui sprijin pentru Alina Gorghiu le șefia Senatului, iar PNL să susțină înființarea unui grup la Senat al Pro România.

În principiu, propunerea PNL ar avea sprijinul USR și PMP, urmând ca discuții să fie între liberali și UDMR în cursul zilei. Întâlnirile grupurilor parlamentare ale Senatului urmează să aibă loc, luni, de la ora 14.00.