ALDE și Pro România și-au oficializat alianța

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și liderul Pro România Victor Ponta au semnat, miercuri, un protocol de alianță electorală pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Copreședinții formațiunii vor fi Norica Nicolai din partea ALDE și Sorin Câmpeanu de la Pro România.

alde si pro romania si au oficializat alianta s a semnat protocolul pentru alegerile prezidentiale 372595

Liderii ALDE și Pro România au semnat un protocol de alianță politică electorală pentru alegerile prezidențiale din toamnă și desemnarea în funcțiile de copreședinți ai formațiunii pe Norica Nicolai din partea ALDE și Sorin Câmpeanu din partea Pro România, au declarat surse politice pemtru MEDIAFAX.

Norica Nicolai și Sorin Cîmpeanu ar urma să coordoneze campania alianței ALDE și Pro România, partide care susțin candidatura independentă a lui Mircea Diaconu la prezidențiale. Nicolai a afirmat, marți, că săptămâna viitoare va fi înregistrată alianța electorală la BEC.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele Pro România Sorin Cîmpeanu a declarat, marți, că discuțiile au vizat ca el să fie co-președinte al alianței, alături de Norica Nicolai, și nu doar coordonator al campaniei pentru prezidențiale.

ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au anunțat susținerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.