Încă un parlamentar USR contestă candidatura lui Dan Barna și cere amânarea organizării congresului

Scandalurile par a nu conteni în interiorul USR, partid care se pregătește de congres, de data aceasta contestat fiind chiar Dan Barna.

 

Dubla sa candidatură, la conducerea partidului și în cursa prezidențială, precum și modul dictatorial în care se iau deciziile în USR, le-a revoltat pe parlamentarele Corina Presadă și Cosette Chichirău. Senatoarea USR Florina Presadă a afirmat că ar trebui amânate alegerile interne pentru șefia partidului.

barna chichirau usr scandal

Întrebată de MEDIAFAX despre propunerea deputatei USR Cosette Chichirău de a amâna alegerile pentru președinția USR, senatoarea Florina Presadă a răspuns: „Nu numai doamna Chichirău a susținut acest lucru, S-a discutat în Biroul Național, atunci când s-a stabilit data și calendarul actualelor alegeri. N-avem încă ordinea de zi pentru (ședința - n.r.) miercuri. Vă spun pentru că sunt membru în Biroul Național. Să vedem ce pune domnul Dan Barna pe ordinea de zi”. Florina Presadă a mai afirmat că nu a fost de acord cu organizarea acestor alegeri în luna septembrie, conform stiripesurse, însă majoritatea din Biroul Național al partidului au mers pe această variantă.

Deputata USR Cosette Chichirău a criticat, într-o postare pe unul din grupurile interne ale USR de Facebook, faptul că Dan Barna a refuzat dezbaterile interne pe tema șefiei formațiunii și decizia de a organiza alegerile interne în septembrie.

„Dragă Dan, Ai refuzat orice dezbatere în cursa internă pentru președinția partidului până pe 31 august, ultima zi de campanie. Ai organizat alegerile interne înaintea celor prezidențiale. Două greșeli care ne dau de gândit. Dar a greși e omenește. Repară aceste greșeli acum - hai să dezbatem, hai să amânăm alegerile - și vei putea intra onorabil în cele două curse, pentru președinția USR și a țării. Persistă în greșeală și îți vei pierde legitimitatea de a candida într-un proces democratic, pentru că nu pare că susții democrația”, a scris Cosette Chichirău în postarea pe grupul intern al USR de Facebook.