ALDE și Pro România îl susțin pe Mircea Diaconu la președinție

Fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu și-a anunțat, duminică, intenția de a candida la alegerile prezidențiale. El cere sprijinul cetățenilor, ONG-urilor și partidelor politice. Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături.

mircea diaconu
„Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit și simț că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că și pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aporoape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetățenilor, asociații de toate felurile. În 2014 am cerut același gen de sprijin care a venit de la cetățeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetățenească”, a anunțat Mircea Diaconu, în cadrul unei conferințe de presă.

La nici 24 de ore de când a făcut public anunţul, două organizaţii politice i-au promis sprijinul. ALDE a decis să îl susțină pe candidatul independent Mircea Diaconu la președinție, a anunțat președintele partidului Călin Popescu Tăriceanu.

Anterior și Pro România a anunțat că îl va susține pe Mircea Diaconu, cele două formațiuni urmând să facă o alianță în acest sens."Susținerea la președinția României a lui Mircea Diaconu. Cred că e nevoie de un candidat independent care să se adreseze tuturor românilor. Rămâne cu statutul de independent. Am discutat acest lucru și cu Pro România care și el s-a declarat de acord să dea această susținere pentru Mircea Diaconu și în acest scop colegii și-au dat acordul să facă o alianță cu Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Mircea Diaconu va rămâne candidat independent pentru prezidențiale, urmând să aibă susținerea ALDE și Pro România.

Sursa Mediafax