Sesiune extraordinară în Parlament pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat, luni, convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-28 august. Pe ordinea de zi se află abrogarea Legii recursului compensatoriu și a OUG 114. Ședința de plen are loc luni, de la ora 14:00, urmând ca votul final să aibă loc miercuri.

camera deputatilor 01

Camera Deputaților se întâlnește în sesiune extraordinară și pe ordinea de zi vor fi trei proiecte legislative: anularea Legii recursului compensatoriu, anularea amnistiei și grațierii și OUG 114. Toate sunt în comisia de specialitate, la Camera Deputaților. Votul final o să fie miercuri”, a anunțat Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL și membru al conducerii Camerei Deputaților.

Astfel, plenul Camerei Deputaților va avea loc luni, de la ora 14:00, urmând ca votul final să aibă loc miercuri.

În solicitarea Opoziției se afla și OUG 51/2019 privind modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane. Aceasta nu va putea fi însă dezbătută de către deputați în această sesiune extraordinară, fiind deja în comisiile Senatului.

Deputații vor discuta, astfel, abrogarea Legii recursului compensatoriu și a OUG 114, dar și amnistia și grațierea.

118 deputați din PNL,USR, PMP, și Pro România, au depus săptămâna trecută o solicitare în scris pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților pentru perioada 26-30 august.