Rupe ALDE coaliția? Tăriceanu: Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă

Alegerile prezidențiale provoacă tensiuni în coaliția de guvernare PSD-ALDE, președinții celor două formațiuni dorin să candideze împotriva lui Klaus Iohannis.

 

După negocieri cu Victor Ponta, liderul ALDE a cerut intrarea Pro România la guvernare, susținerea acordată de cele trei partide lui Tăriceanu la prezidențiale și remanierea drastică a executivului condus de Dăncilă dar a primit un refuz categoric, ba chiar PSD s-a gândit să sancționeze declarațiile lui Ponta împotriva baronilor județeni prin lăsarea în afara cercului puterii.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu varianta remanierii, emisă de premierul Viorica Dăncilă, spunând că în prezent Guvernul funcţionează din inerţie şi este nevoie de un gest puternic, de forţă al şefului Executivului.

Tariceanu Dancila Pont 

Tăriceanu a afirmat că restructurarea Guvernului Dăncilă este esențială după ce a avut loc o rectificare bugetară prin care s-au tăiat bani e la Educație și Dezvoltare, fiind nemulțumit de răspunsul primit: "Nu sunt mulţumit cu acest răspuns şi am să vă explic despre ce este vorba pentru că am văzut în ultimele zile şi foarte multe comentarii neavenite, aprecieri că ALDE şantajează premierul sau PSD. Nu poate fi vorba de un asfel de lucru pentru că nu cerem nimic. Nu am cerut posturi guveramentale, avem. Nu am cerut alte poziţii sau avantaje care să poată să îndreptăţească folosirea acestui termen.

Am avut însă o discuţie cu doamna premier în care, bazat pe experienţa mea de premier, i-am recomandat să încerce să gândească o restartare a guvernării, în sensul de a-i da posibilitatea să treacă din această defensivă în care se află Guvernul, şi practic şi coalţia, de o bună bucată de vreme, într-o situaţie de ofensivă.,,