Donald Trump l-a invitat pe Klaus Iohannis la Casa Albă, în 20 august

Preşedintele SUA, Donald Trump, și președintele Klaus Iohannis se vor întâlni la Casa Albă, pe 20 august a.c., invitația fiind lansată de partea americană. Informația a fost făcută publică de către Casa Albă pe siteul Administrației Prezidențiale Americane.

Iohannis Trump SUA 2017

Preşedintele Donald Trump îl va primi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, pe 20 august 2019. Cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalităţi de abordare a multor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite şi România, precum şi despre modalităţi de avansare a parteneriatelor comerciale şi energetice corecte şi reciproce.

Președinția României a anunțat că Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump. Este cea de-a vizită a președintelui Iohannis la Casa Albă, după întâlnirea dintre cei doi președinți din 2017.

Într-un comunicat al Administrației Prezidențiale a României se arată că întâlnirea are loc în contextul marcării a 15 ani de apartenență a României la NATO și la 30 de ani de la căderea comunismului: 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump.

Astfel, marți, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Preşedintelui României cu Președintele Statelor Unite ale Americii.

Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic.

Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic.