Ministerul Agriculturii intensifică verificările legumelor și fructelor autohtone

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), a anunțat o creștere a numărului de probe de legume și fructe din producția autohtonă care vor fi verificate în acest an.

200313 piata centrala 01

Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul probelor a fost suplimentat cu 42%, această măsură fiind adoptată pentru a asigura conformitatea și siguranța produselor românești în plin sezon de comercializare.

În intervalul mai – 31 august, ANF va preleva și analiza 615 probe de tomate, castraveți, ardei, cireșe, căpșune, caise, pepeni și zmeură. Față de cele 434 de probe verificate în aceeași perioadă a anului trecut. Scopul principal al acestei măsuri este de a asigura că legumele și fructele comercializate în piețele românești sunt conforme și sigure pentru consumatori.

În plus, între 30 mai și 5 iulie, ANF a lansat acțiunea specială denumită „Cireașa și Căpșuna”. În cadrul acestei campanii, vor fi prelevate și analizate peste 200 de probe suplimentare de cireșe și căpșune, pe lângă cele incluse în Programul Național de Monitorizare. În total, 214 probe vor fi verificate pentru a se asigura că acestea nu prezintă niciun risc pentru consumatori. Probele vor fi prelevate atât din piețele bucureștene, cât și din piețele din fiecare reședință de județ.