Hidroelectrica semnalează o înmulțire a încercărilor de înșelăciune online prin folosirea videoclipurilor „deepfake

Hidroelectrica, trage un semnal de alarmă cu privire la multiplicarea tentativelor de fraudă online. Recent, au fost identificate în spațiul virtual clipuri video contrafăcute, create cu ajutorul tehnologiei avansate „deepfake”.

hidroelectrica

Aceste materiale video prezintă figuri publice, artiști renumiți și vedete de televiziune care, în mod fals, par să promoveze tranzacționarea acțiunilor companiei.

Compania își exprimă îngrijorarea și avertizează publicul asupra acestor practici înșelătoare, menite să inducă în eroare și să atragă investitori printr-o promisiune falsă de câștiguri financiare rapide și substanțiale. În contextul acestor evenimente, Hidroelectrica oferă următoarele recomandări pentru a preveni victimele potențiale ale acestor scheme frauduloase:

Fiți extrem de precauți și evitați să furnizați date personale sau informații bancare pe site-uri sau platforme care oferă profituri nerealist de mari prin tranzacționarea acțiunilor Hidroelectrica.

Raportați orice conținut suspect sau fals pe care îl întâlniți online, colaborând cu platformele respective pentru eliminarea rapidă a acestor informații înșelătoare.

Nu vă lăsați influențați de utilizarea imaginilor sau citatelor atribuite în mod fals unor figuri publice, în contextul promovării tranzacționării acțiunilor companiei.

Compania subliniază că este angajată în protejarea intereselor investitorilor și a publicului, lucrând îndeaproape cu autoritățile competente pentru a investiga și stopa aceste activități ilegale. Siguranța investițiilor și protecția datelor partenerilor și clienților Hidroelectrica rămân o prioritate.

Pentru informații verificate și comunicate oficiale, publicul este îndemnat să consulte exclusiv site-ul oficial al Hidroelectrica, www.hidroelectrica.ro, și canalele sale de social media.