Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în consultări pentru o lege a salarizării centrată pe angajați

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale se află în mijlocul unui proces intens de consultări. Discuțiile recente au adus la masa negocierilor reprezentanți ai unor autorități și instituții esențiale pentru infrastructura României, toate finanțate integral din fonduri proprii.

mm240209site

Instituții precum Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, Autoritatea Feroviară Română, și Autoritatea de Siguranță Feroviară Română, printre altele, au fost parte a acestui dialog. Discuțiile au acoperit nu doar aspectele imediate ale salarizării, dar și provocări de lungă durată, cum ar fi fluctuația forței de muncă și îmbătrânirea personalului.

Sunt domenii cheie în care activează specialiști pentru care este nevoie de formare continuă și de înalt nivel. Vorbim despre siguranța transporturilor rutiere, feroviare și aviatice, despre transporturi navale, despre construcții și instalații potențial periculoase. Căutăm împreună soluții pentru ca profesioniștii care activează în aceste domenii să fie remunerați pe măsura complexității și importanței muncii pe care o desfășoară”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Aceste consultări doresc să aducă îmbunătățirii sistemului de salarizare din sectorul public, cu scopul de a recunoaște și valoriza adevăratul aport al fiecărui angajat la buna funcționare a infrastructurii naționale.