Grevă de avertisment la Finanțe

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală organizează marţi dimineaţa, între orele 8:00 şi 10:00, o grevă de avertisment în toată ţară, iar timp de o oră, de la 9:00 la 10:00, va avea loc un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.

sindicate

Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”, Dorin Modure.

El a afirmat că acestea nu sunt cereri nerealizabile şi că au oferite soluţii pentru solicitări, iar „următorul pas posibil este greva propriu-zisă”.

După aceasta, trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci, nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă”, a declarat Dorin Modure.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.