Țigări de contrabandă în valoare de 2 milioane euro, descoperite într-un TIR, printre portocale

Țigări de contrabandă în valoare de 2 milioane euro, descoperite într-un TIR, printre portocale

Un bărbat a fost reținut, miercuri, după ce poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion care figura în documente ca fiind încărcat cu portocale, cantitatea de 484.000 de pachete cu ţigări, estimată la o valoare de peste 10 milioane lei.

 Șoferul nu deținea acte pentru ele, motiv pentru care se efectuează cercetări pentru a stabili de unde provin. 

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean român, în vârstă de 40 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, portocale pe ruta Bulgaria-Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele cutiilor cu portocale (metoda capac), 968 de baxuri ce conţineau 484.000 de pachete cu ţigări, diferite mărci.

Țigările, în valoare totală de peste 2 milioane de euro, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără  a fi marcate sau marcate necorespunzător”, arată Poliția de Frontieră.

Totodată, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.