Ofițer din cadrul Corpului de Control al MAI reținut: cerea bani să rezolve dosare

Ofițer din cadrul Corpului de Control al MAI reținut: cerea bani să rezolve dosare

Un ofițer de poliție din cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne a fost reținut, acuzat de trafic de influență, pentru că cerea bani, lăsând să se crească că are influență asupra altor colegi și va rezolva probleme judiciare.

DNA sediu bucuresti 190918

Procurorii DNA – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Daniel Ciprian Asanache-Damian, fost ofiţer de poliţie în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne.

El este acuzat de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.

Miercuri, 3 august 2022, inculpatul a fi primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei și astfel constatat flagrantul.

Inculpatul va fi prezentat joi judecătorilor din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)