Ex-șeful SRI Tulcea, numit guvernator al Deltei Dunării

Premierul Viorica Dăncilă l-a revocat pe Mălin-Matei Mușetescu din funcția de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”. Vineri, premierul a mai eliberat din funcție mai mulți secretari de stat de la ministerele Energiei, Mediului și Fondurilor Europene.

catalin tibuleac

Funcția de guvernator, cu rang de subsecretar de stat al Administrației Rezervației Biosferei ”Delta Dunării” a fost preluată de Cătălin Țibuleac (foto), potrivit deciziei publicate, vineri, în Monitorul Oficial.

Cătălin Țibuleac a fost șef al SRI Tulcea, iar, potrivit Ziarului de Tulcea, acesta s-a pensionat în august 2017, după un mandat de patru ani și jumătate în fruntea instituției.

Numirea lui Țibuleasc în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei "Delta Dunării" naște controverse, având în vedere atacurile repetate ale PSD, cu referire la serviciile secrete, asupra așa-numitului "stat paralel". Este adevărat că aceste atacuri au fost lansate fercvent de către Liviu Dragnea și apropiații săi.

Viorica Dăncilă, în schimb, a spus că nu are informații despre existența statului paralel. Chiar imediat după alegeri, a spus că nu știe "despre acest lucru (n.red. statul paralel)", fiind plecată 9 ani din România.

Odată cu schimările din Delta Dunării, șeful Executivului i-a mai eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei pe Robert Tudorache, pe Adrian Neculaescu din funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului și pe Octav-Dan Paxino din funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

În locul acestora au fost numiți Marius Dumitrașcu la Energiei, Octavian Stana la Mediu și Cezar Caleap la Fonduri Europene.