Viorica Dăncilă recunoaște, vrea șefia PSD

Premierul Viorica Dăncilă anunță, la Marius Tucă Show, că va fi candidat la funcția de președinte al PSD, la congresul din 29 iunie.

viorica dancila vrea sefia PSD

Prezentă la un show televizat, Viorica Dăncilă pune punct oricăror speculații și recunoaște că va candida la preșidenția PSD, nu însă și a României. "Cred că voi candida. Deocamndată sunt foarte preocupată de organizare", a spus Viorica Dăncilă, la Marius Tuca Show. Întrebată dacă va fi candidat, Dăncilă a răspuns: "Da, dar eu sper să mai fie și alți candidați". Congresul PSD va avea loc pe data de 29 iunie.

Întrebată de prezidențiale, Dăncilă a spus: "Nu (candidez la prezidențiale – n.r.). Eu cred că nu mai trebuie să avem această opinie că șeful partidului trebuie să fie candidatul la prezidențiale. Pot să îi fiu alături, pot să organizez partidul. Eu cred că nu trebuie să mai mergem în aceeași logică. Candidatul trebuie să se bucure de popularitate. De aceea am vrut acest Congres mai devreme pentru ca toate eforturile noastre să fie axate pe candidatul la prezidențiale".

Cât despre candidat: "Categoric, orice coleg bine plasat în sondaje, cum stă Gabi Firea. Eu refuz să cred că există tabere. Mai sunt și alți colegi care se bucură de susținere în partid. Așa e în democrație Asta nu înseamnă că suntem rivali, că ne certăm și nu avem aceeași țintă de a crește PSD"