NATURA S-A DEZLĂNȚUIT. Peste 260 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor

NATURA S-A DEZLĂNȚUIT. Peste 260 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor

Peste 260 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor și 8 au fost salvate de către echipajele de intervenție ale MAI, iar circulația rutieră este blocată pe mai multe drumuri naționale și județene. Sute de case, curți și anexe gospodărești au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 ore.

inundatii romania

„În ultimele 24 de ore, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în 101 localități din 23 județe (AB, AR, AG, BC, BH, BT, BV, BZ, DB, DJ, GJ, GR, HD, IF, IS, OT, PH, SB, SV, TM, TR, VL și VN) afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Au fost salvate 4 persoane dintr-un autoturism în localitatea Lăpușnic din județul Timiș, iar 3 persoane au fost salvate în localitatea Stroești din județul Botoșani. Tot în județul Botoșani, în localitatea Câmpeni, un bărbat a fost salvat după ce tractorul în care se afla a fost luat de viitură”, informează MAI, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în localitatea Bascov din județul Argeș, angajații Ministerului Afacerilor Interne au evacuat 154 copii de la grădinița cu program prelungit din cauza apei din curtea unității de învățământ, iar în localitatea Todireni din județul Botoșani, 49 persoane au fost evacuate preventiv la Căminul Cultural din localitate ca urmare a creșterii cotelor râului Sitna.

De asemenea, au fost afectate 181 case, 12 anexe gospodărești, 162 beciuri/subsoluri, 569 curți, cinci clădiri aparținând unor instituții publice și patru imobile ale unor operatori economici.

„Totodată, circulația rutieră este blocată, din cauza apei, aluviunilor și a alunecărilor de teren pe 3 drumuri naționale (DN 73D/AG, DN 12A/BT și DN 17A/SV) și 4 drumuri județene (DJ 203K/BZ, DJ 281B/IS, DJ 609/TM și DJ 205D/VN), respectiv temporar afectată pe 3 drumuri naționale (DN 7/AR și VL, DN 76/BH și DN 2D/VN), 5 drumuri județene (DJ 282D, DJ 297, DJ 282B/BT, DJ 708E/HD și DJ 609B/TM) și 1 drum comunal (DC 93/TM). În prezent, angajații MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice în 7 județe (AR, BH, HD, IF, IS, OT și TM)”, mai arată Ministerul.

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT în opt județe (Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Maramureș, Iași, Sălaj și Timișoara).

Sursa Mediafax