Ziua Internațională a Romilor

Ieri, 8 aprilie, a fost sărbătorită Ziua Internațională a Romilor și 50 de ani de la primul Congres Mondial al Romilor, desfășurat la Londra, în 1971.

optromi

Ziua Internațională a Romilor reprezintă o șansă de a duce mai departe acțiunile pozitive întreprinse până în prezent, pentru combaterea discriminării romilor și pentru asigurarea integrării lor în toate societățile și țările europene.

În ultimii ani s-au înregistrat unele rezultate pozitive, în special în domeniul educației, dar mai sunt multe de făcut.

Minoritatea romă din județul Dolj a sărbătorit evenimentului, aducând, în fața cetățenilor din Craiova, cultura, tradițiile și obiceiurile etniei rome. A organizat întâlniri online cu tinerii romi și cu resursele umane a minorității rome din județul  Dolj fiecare încercând să fie mai aproape aproape de familiile lor, într-un cadru restrâns, cu gândul că vor lupta, în continuare, pentru comunitățile de romi, pentru creșterea  stimei de sine a romilor, diminuarea prejudecăților și a stereotipurilor despre această minoritate.