Sorina Pintea, despre declarația „Suntem un popor de infractori”: A fost scoasă din context

Sorina Pintea, despre declarația „Suntem un popor de infractori”: A fost scoasă din context

Ministrul Sorina Pintea a declarat, miercuri, în contextul în care Opoziția i-a cerut demisia după declarația în care a susținut că românii sunt un popor de infractori că în acest caz este vorba de o declarație scoasă din context.

sorina pintea

Ministrul Sănătății a precizat că nu dorește să comenteze afirmațiile Opoziției  și că declarația apărută în spațiul public potrivit căreia poporul român este un popor de infractori a fost scoasă din context.

„Aș dori să nu comentez aceste afirmații ale Opoziției, pot doar să vă spun că aceste declarații au fost scoase din context și atât în acest moment, voi face niște precizări pe această temă, dar repet această declarație a fost scoasă din context”, a spus ministrul.

Reacția Sorinei Pintea vine după ce PMP i-a solicitat demisia pentru "declaraţia scandaloasă care jigneşte toţi românii".

Sorina Pintea a participat luni la o conferință difuzată live pe Facebook, unde tema discuției a fost „șpaga la doctor”. Ministrul a spus că „suntem un popor de infractori”, în contextul modificării amenzilor aplicate unităților spitalicești în cazul abaterilor de la bune practici.

„Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor, care se acordă pentru măsuri igienico-sanitare, pentru depășirea timpului de staționare în Unitatea de Primiri Urgențe, vă spun foarte sincer, că m-a amuzat reacția unora de după. Și mă gândeam, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu nu am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a spus ministrul.