S-a deschis centrul de sacrificare a mieilor din Piața Chiriac

Cumpărătorii încă se lasă așteptați la singurul punct de sacrificare autorizat în Dolj.

RS669 IMG 2614 miei piata chiriac eso

Deschis de astăzi și până pe 27 aprilie, centrul este utilat cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea în bune condiții a comerțului cu miei. Primii vânzători era deja prezenți, încă de dimineață, prețul animalelor fiind în jurul a 12 lei pe kilogram, în viu. Clienții însă, chiar și la orele prânzului, lipseau.

"Încă nu a aflat lumea că suntem aici, sigur vor veni spre sfârșitul săptămânii. Prețul e de 12 lei, în viu, animale curate, îngrijite cum trebuie. Sper doar să nu se trezească ăștia cu vreo  gripă, pestă, cum au făcut cu porcii de Crăciun, să își vândă ei marfa din supermarketuri. E păcat, că am muncit toată iarna să am grijă de animale", a spus unul dintre crescătorii veniți în piață.

Într-un comunicat, Adrian Dinu, purtărorul de cuvânt al SC Piețe și Târguri Craiova SRL, detaliază facilitățile puse la dispoziția comercianților: "Dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.

Sacrificarea se va face doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare".

X

Right Click

No right click