Guvernul României a aprobat OUG privind înființarea Poliției Animalelor

Guvernul a aprobat înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele şi va funcţiona cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari.

animale

Guvernul României a aprobat, miercuri seara, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor. O dorinţă a noastră, a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti.

Odată cu publicarea acestei ordonanţe de urgenţă, în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea, în acest domeniu, în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile - este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor -  ea vă fi operaţională. Am prevăzut, în proiectul de investiţii şi autoutilitare pentru Poliţia Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, aflat la Timișoara.