Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova se modernizează

Spațiile existente vor fi modernizate, iar un corp va fi extins pentru o sală de jocuri sportive care să permită practicarea de handbal, tenis de câmp, baschet, volei şi badminton.

Facultatea de Educatie Fizica si Sport Craiova

Universitatea Craiova a accesat un proiect european de 21,3 milioane de lei bani care vor fi folosiți pentru reabilitarea, modernizarea, supraetajarea şi extinderea unui corp de clădire ce găzduieşte spaţii de învăţământ cu profil sportiv, precum şi demolarea a două corpuri de clădire cu destinaţia actuală de magazii. Spaţiile existente vor fi extinse cu o sală de jocuri sportive care să permită practicarea de handbal, tenis de câmp, baschet, volei şi badminton. 

’’Este cel de-al treilea proiect contractat de Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020, alături de alte două contracte care beneficiază de o finanţare nerambursabilă de aproximativ 13 milioane de euro şi care vizează reabilitarea şi modernizarea spaţiilor de învăţământ din campusul facultăţilor cu profil electric. Acest nou proiect, care va fi implementat în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, presupune crearea unor condiţii mai bune de studiu şi practiceă pentru studentţii, doctoranzii şi cercetătorii Universităţii din Craiova’’, a declarat Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Investiţiile se vor desfăşura pe o perioadă de 62 de luni, până la finalul lunii iunie 2023. Valoarea totală a celor trei proiecte contractate de Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020, până în prezent, este de aproximativ 17,5 milioane de euro. Alte două proiecte depuse de instituţia de învăţământ superior vor fi contractate în perioada următoare, potrivit unui comunicat de presă al ADR Sud-Vest Oltenia.