O nouă ediție a campaniei naționale de educație ecologică ,,Baterel, Eroul Reciclării”.

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) lansează o nouă ediție a campaniei naționale de educație ecologică ,,Baterel, Eroul Reciclării”.

Ediția 2020/2021 marchează totodată un deceniu de activitate în formarea continuă a copiilor de toate vârstele în ambasadori ai mediului înconjurător.

 reciclare baterii

Programul ,,Baterel, Eroul Reciclării” se adresează elevilor și profesorilor din toate ciclurile de învățământ și este structurat în trei categorii: colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate, lecții interactive online despre reciclare și provocări tematice.

Elevii care câștigă provocările lunare primesc puncte pe care le pot folosi pentru a-și alege singuri premiile pe care le doresc accesând platforma www.magazinbaterel.ro. La finalul campaniei, școlile care colectează cele mai mari cantități de deșeuri electrice și baterii vor fi premiate cu dotări în infrastructura IT.  

,,Campania ,,Baterel, Eroul Reciclării” a evoluat în cele zece ediții, la fel cum au făcut-o și cei peste 100.000 de elevi de la 2.000 de grădinițe, școli și licee din România care au învățat de la Baterel lecția iubirii, a responsabilității și a respectului față de mediul înconjurător. Astăzi, Baterel a devenit pentru copii mai mult decât un erou care are răspunsuri la toate curiozitățile lor despre  reciclare, a devenit un prieten de nădejde în lupta pentru protejarea naturii”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociația Environ.

Sursa: Mediafax