În prezent, este din ce în ce mai evident impactul transformării digitale asupra societății și a pieței muncii, precum și asupra sistemelor de educație și formare.
Pentru că adaptarea sistemului de educație la evoluția tehnologică este esențială din punct de vedere al dezvoltării, acest concept poate fi și un plus în dobândirea competențelor digitale personale pentru toți indivizii.
SMART-Edu își propune, cel puțin până în anul 2027, susținerea formării digitale a cadrelor didactice, asigurarea suportului tehnic, promovarea inițiativelor privind protecția datelor și dezvoltarea de competențe digitale la toate nivelurile de învățământ.
"Pentru generațiile viitoare nu este prea târziu. Din contră, prin realizarea acestei strategii pentru educație construim, de fapt, viitorul pieței muncii și pregătim pilonii unei creșteri economice sustenabile pentru următorii cel puțin 30 de ani. Este foarte clar că această strategie trebuie să devină un proiect de țară, pentru că, dacă ne dorim să construim o Românie modernă, trebuie, în primul rând, să construim o Românie educată” a declarat ieri, Ministrul Educației Monica Anisie, în cadrul lansării proiectului la Bbilioteca Centrală Universitară "Carol I".
La acțiune vor lua parte oameni din toate domeniile: "Ne dorim o școală modernă, accesibilă, bazată pe resurse. În acest sens, ne dorim un dialog deschis cu toți factorii interesați: autorități publice centrale, județene și locale, instituții publice și private, organizații neguvernamentale, institute de cercetare, asociații ale elevilor și studenților, asociații ale părinților, sindicate și patronate, reprezentanți ai industriilor și companiilor, specialiști IT, profesori și manageri”, a declarat subsecretarul de stat, Jean Badea.
Consultarea publică se va desfășura în perioada 26 octombrie - 9 noiembrie, prin completarea unui chestionar online.
Acest site folosește cookie-urile pentru a gestiona autentificarea, navigarea pe site și alte funcții. Prin utilizarea site-ul nostru, ești de acord cu utilizarea acestora.