O facultate ca afară. De ce se vrea studenția în UK 

Alegerea facultății este un pas foarte important, mai ales când scopul tău de viitor implică lansarea pe o rampă a succesului străin.
University of Bedfordshire UK
Coventry University, University of Essex, University of Greenwich, University of Northampton, sunt câteva din cele zece universităţi din Regatul Unit care vin în România, datorită candidaților ce doresc să beneficieze de resursele excelente ale mediului academic britanic. 
“Studenţii români sunt o parte vitală din campusul nostru. Sunt printre cele mai active şi implicate comunităţi de studenţi şi aduc o enormă valoare academică, cât şi socială.” a spus Stephanie Sandford, Regional Manager la Coventry University. 
Studenții români ce au ales marile facultăți din UK nu regretă decizia luată, aceșția dorindu-și din ce în ce mai mult experiența din campusul britanic.
Daniela Uța a aplicat la University of Bedfordshire, extrem de fericită și cu gândul la viitor: “Este vorba de integrarea într-o comunitate internațională̆, accesul la noi idei, la noi proiecte. Consider că̆ o mare diferența este faptul că̆ aici, facultatea este foarte practică. Resursele academice sunt mult mai dezvoltate, suportul acordat elevilor este nelipsit, în special pentru studenții stră̆ini(ceea ce apreciez enorm). Cred că̆ cea mai mare diferență o constituie mentalitatea oamenilor. Mentalitatea oamenilor de aici este extrem de dezvoltată̆. Aceșția au realizat pe ceea ce trebuie pus accentul pentru a atinge succesul și a crea oportunități.” 
Bogdan Dumitra este student la Sheffield Hallam University. Nu regretă deloc alegerea făcută: “Este totul diferit. Modul de predare pe care îl pun în aplicare profesorii te face să îți dorești să participi. Toată lumea este implicată la cursuri, iar atmosfera este într-o continuă schimbare. La finalul anilor, locurile de muncă sunt aproape asigurate. În funcutie de specializare, aceșția te pun în legătură cu diferite companii ce colaborează cu instituțiile de învățământ.” 
Alexandra Șerban este studentă în primul an în UK, la University of Greenwich. După bacalaureat, aceasta și-a luat un an liber pentru a se hotărâ în ce direcție vrea să meargă: “Studiul în afară este de departe mult mai avantajos decât orice facultate din țară. Unul dintre motivele pentru care am ales să studiez aici este pentru că îmi doresc un început nou și o șansă la toate aceste orizonturi deschise. Toți profesorii mei m-au tratat exemplar, niciodată nu fac diferența pentru că nu ești originar din Marea Britanie. Aici sunt copii din toate colțurile lumii, toți sunt deschiși la noi cercuri de oameni și experiențe de neuitat!”