Studenția nu vine cu bani la pachet! Înveți și lucrezi în același timp

Fie pentru că banii nu sunt de ajuns când vine vorba de lucruri de primă necesitate, ori pentru că apare nevoia de a trăi pe cont propriu, mai mult de jumătate dintre studenți decid să își ia situația financiară în propriile mâini.

Chiar dacă unii studenți încă depind de părinți, aceștia spun că, odată cu adolescența, apare nevoia de a întoarce favorul familiei.

201011 STUDENTI

“Sper doar ca visele să mi se îndeplinească!”

Studentă la geografia turismului in cadrul Universității din Craiova (UCV), Raluca Balaci lucrează încă de la începutul facultății. Aceasta a terminat Colegiul Național “Ștefan Velovan”, cu diplomă în pedagogie. “Încă din perioada liceului căutam să lucrez cât mai mult cu copilașii. Făceam practică și îmi doream din ce în ce mai mult să îmbrățișez cu drag această meserie și în viitor. Timp de un an, perioada 2018-2019, am lucrat la grădinița “Căsuța Fermecată” cu program prelungit. Acum sunt în continuare educatoare la Școala “Ion Țuculescu” din Craiova și nu am fost niciodată mai împlinită!”

Marina Stepan este și ea studentă la UCV, însă ea și-a ales comunicarea și relațiile publice ca fiind cele două aspecte care o definesc pe deplin. “Eu încă locuiesc cu părinții, iar acest lucru mă scutește de o mulțime de cheltuieli, însă motivul angajării mele a fost dorința de independență. Am fost sales advisor la H&M timp de un an, iar acum lucrez ca baristă la cafeneaua 5 to go.” Este foarte mulțumită de job-urile sale, căci socializarea cu clienții o face să se simtă în largul ei.

Tot de la UCV, în aceeasi situație se află și Cosmina Băluță, studentă în anul doi la secția jurnalism. La cei 20 de ani, ea mărturisește că eforturile părinților deja se simt ca o povară pe umerii săi. Își dorește să fie pe cont propriu și chiar la rândul ei să ajute, cât mai repede posibil. “Eu nu sunt genul de persoană care să aibă pretenții sau să ceară bani mulți părinților, de accea am strâns câțiva bănuți și mă descurc singură. În timpul vacanței de vară am mers afară la muncă, la afine. Sincer, nu îmi pun baza în profesie momentan, nu se stie unde te duce viața. Sper doar ca visele să mi se îndeplinească!”