DSP Dolj: 80 de unități școlare sunt neautorizate

80 de unități de învățământ din județul Dolj nu au autorizație sanitară de funcționare. Dintre acestea, 50 nu au cerut să fie autorizate, iar 30 nu au primit autorizație întrucât au spaţii improprii, clădiri vechi, fără sursă de apă, grupuri sanitare degradate. Aceasta este situația întocmită, de DSP Dolj, cu câteva zile înainte de a începe anul școlar. 

clasa

Cum era și normal, deși anunțau verificări în toate unitățile de învățământ, în perioada 7-9 septembrie, DSP Dolj a reușit să facă 12 controale la unităţi de învătământ preuniversitar din judeţul Dolj. S-a constatat, după cum spun aceștia, că „sunt spre finalizare lucrările de reparaţii şi igienizare”.

Din cele 598 de unităţi de învăţământ catagrafiate din judeţul Dolj, 518 unităţi de invăţământ sunt autorizate, iar alte 80 de unităţi sunt neautorizate. Din totalul unităţilor de învăţământ neautorizate, 50 nu au solicitat autorizare, iar alte 30 nu îndeplinesc condiţiile de autorizare, adică au spaţii improprii, clădiri vechi, degradate, fără sursă de apă, grupuri sanitare degradate”, mai spune DSP Dolj.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj vor efectua verificări la unitățile de învățământ începând cu data de 14 septembrie, în baza acțiunii tematice a Ministerului Sănătății – Inspecția Sanitară de Stat, care este dispusă la începerea fiecărui an școlar.

Vineri, și reprezentanții Prefecturii Dolj vor face publică situația rezultată în urma controalelor efectuate în școli.