Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, amânate

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a participat, marți dimineață, la o videoconferință cu ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, în care s-au transmis măsurile privind prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus. 

evaluare nationala elevi

 

Ministerul Educației a făcut câteva precizări, ținând cont că în această perioadă erau programate mai multe acțiuni, teste, concursuri sau activități extrașcolare. 

Astfel, simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.

De asemenea, înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.

Referitor la activitățile extrașcolare, acestea sunt anulate până la o dată care va fi comunicată ulterioară, la fel cum se va proceda și în cazul programului „Școală după școală”(afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare. 

De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data 31 martie. 

Unitățile de învățământ din sistemul public și cel privat au fost închise în perioada 11-22 martie.