Anchetă la o școală din Dolj. Instituția de învățământ, acuzată că și-a inventat elevi

Școala “Damian” din comuna Sadova, Dolj, este acuzată că și-a inventat elevi, pentru a păstra posturile de director și secretar.

D8C2CD17 760C 4175 9114 29D6BF0DE44A
27 de cadre didactice de la altă instituție de învățământ au făcut reclamatie, cu privire la faptul că în catalog ar fi trecut nume fictive ale unor elevi. Acuzația a fost făcută de profesorii Școlii Gimnaziale Sadova, în anul 2017-2018.

Potrivit Mediafax, liderul de sindicat din Școala Gimnazială Sadova, Cristina Gîrd spune că circa 27 de elevi au fost înscriși fictiv în cataloagele Școlii “Damian”, cât și în cele ale grădiniței care aparține instituției de învățământ acuzate. Motivul ar fi ca să nu-și piardă personalitatea juridică, dar și pentru a lua mai mulți bani de la stat, mai spune liderul de sindicat.

Pe de altă parte, primarul comunei, Eugen Safta spune că totul s-a făcut legal și că Școala “Damian” are rezultate mult mai bune.

Din punctul acesta de vedere, al CNP-urilor, au fost făcute verificări de către Inspectoratul Şcolar şi de către Poliţia Bechet şi, din câte ştiu eu, nu au existat astfel de probleme.(…) Am solicitat asta datorită faptului că la Şcoala „Damian” sunt performanţele mult mai mari decât la Şcoala Sadova. Aşa s-a hotărât în Consiliu, aşa mi-au cerut şi cadrele didactice atunci”, a spus edilul, potrivit aceleiași surse.

Autoritățile doljene fac cercetări în acest caz pentru fals, uz de fals, obținere ilegală de fonduri și deturnare de fonduri.

foto- Mediafax

X

Right Click

No right click