Elevii vor avea un nou tip de bursă

Un nou tip de burse pentru elevi, respectiv bursa de reziliență, în cuantum de 300 de lei lunar, a fost anunțată, luni, de ministrul Educației, Ligia Deca. 

examen nout

Prin acordarea de burse primilor 30% din elevii fiecărei clase ne-am dorit să susțiunem și să stimulăm dorința copiilor din fiecare clasă și din fiecare școală de a învăța mai mult. Principiul de a acorda burse pentru un procent din elevii fiecărei clase este un principiu bun și o modalitate de a reduce inechitățile. Eu cred că suntem cu toiții de acord că fiecare copil are dtreptul să fie încurajat să progreseze. În urma feedbackului primit, am considerat necesar să facem anumite ajustări privind acordarea burselor”, spune Ligia Deca.

Aceste modificări se vor aplica începând cu anul școlar viitor.

Odată cu noua lege, am triplat numărul beneficiarului. Ordonanța prevede introducerea în lege a unui nou tip de bursă - bursa de reziliență. Scopul acestei burse e de a motiva și elevii care au în acest moment rezultate medii să progreseze. Este, practic, o formă de a stimula progresul individual de învățare”, a adăugat ministrul Educației.

Cuantumul bursei de reziliență va fi de 300 de lei pe lună.

„Bursa de reziliență se va acorda elevilor care a obținut cel puțin media anuală 7 și se află printre primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor. De bursa de reziliență vor beneficia și elevii cu afecțiuni oncologice sau cronice, școlarizați pentru o perioadă mai mare de patru săptămâni în cadrul Școli din spital sau la domiciliu”, a încheiat Deca.