„Pactul Pentru Tineri” în Craiova: o abordare proactivă împotriva abandonului școlar

Vineri, 9 februarie 2024, la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, se va desfășura cea de-a patra dezbatere publică din cadrul „Pactului Pentru Tineri”, ediția a II-a.

FS scoala elevi

Acest program național, susținut de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Ministerul Educației și alte instituții, vizează combaterea abandonului școlar, o provocare majoră pentru societatea noastră.

Abandonul școlar nu este doar o statistică; este o realitate care afectează viitorul a mii de tineri și, implicit, al întregii noastre societăți. Cu aproximativ 3,2 milioane de persoane trăind în sărăcie severă în România, lipsa resurselor financiare rămâne una dintre principalele bariere în calea educației. Mai mult, țara noastră se confruntă cu un număr alarmant de mame minore, ceea ce complică și mai mult situația.

Dezbaterea: un pas spre schimbare

La dezbaterea din Craiova, personalități marcante din administrație și educație vor lua cuvântul pentru a discuta soluții concrete și sustenabile. Printre invitați se numără Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, reprezentanți guvernamentali și specialiști în educație. Ei vor căuta împreună cele mai eficiente metode de a ține copiii și tinerii în școli.

240208 afis pact tineri

Atelierele situaționale: în pantofii unui copil

Un aspect inovativ al acestei dezbateri îl reprezintă atelierele situaționale. Participanții vor avea ocazia să exploreze realitățile vieții unui copil care a părăsit școala și să propună soluții pentru reintegrarea acestuia în sistemul educațional.

Inițiative ca „Pactul Pentru Tineri” demonstrează puterea colaborării și a angajamentului comunitar în fața provocărilor educaționale. Prin dezbatere, ateliere și discuții deschise, se pun bazele unui viitor în care fiecare tânăr are șansa la educație.

Dacă doriți să vă alăturați acestei mișcări, nu ezitați să participați. Detalii despre cum puteți face asta găsiți pe site-ul CONAF sau trimițând un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..