Doljul este gazda, în această perioadă, a două olimpiade națioanle

Aproximativ 500 de elevi din întreaga țară se află, în aceste zile, la Craiova, pentru a participa la Olimpiada de Franceză și la Olimpiada de Educație Tehnologică, competiții care au demarat luni și se vor încheia pe 22 aprilie.  

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei de Limba și Literatura Franceză a avut loc luni în sala Teatrului Național "Marin Sorescu" din Craiova.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, i-a felicitat pe participanții la concurs.

Cu această ocazie, le-am transmis celor peste 200 de elevi aflați în sală aprecierile mele pentru înaltul nivel competițional la care au ajuns și le-am urat mult succes. În plus, i-am invitat să profite de prezența la Craiova și să descopere orașul și împrejurimile”, a menționat Cosmin Vasile.

Consiliul Județean Dolj s-a implicat în susținerea organizării celor două concursuri și asigură sprijinul financiar necesar transportului, mesei, dar și vizitelor la Muzeul Olteniei și la Muzeul de Artă pentru elevi și profesorii însoțitori.

La rândul său, inspectorul școlar general din Dolj a punctat importanța momentului.  

Menirea acestor competiții este de a identifica și promova excelența. Avem nevoie în acest moment de normalitate, iar excelența tinerilor de astăzi ne poate duce spre normalitate.

Dragi elevi, acest drum nu este ușor, fiți deschiși provocărilor, atenți și receptivi, atașați valorilor tradiționale, dar și elementelor novatoare, pentru că tot ceea ce dobândiți în perioada școlii veți purta cu voi în viață. Sunteți tineri de excepție, dornici de a învinge și de a reprezenta cu mândrie județul ce v-a onorat cu această grea misiune.

Winston Churchill spunea: “Cine îndrăznește, învinge”. Voi ați învins deja! Sunteți prezenți aici, deci, ați îndrăznit. Ați îndrăznit să învățați, să reușiți să demonstrați tuturor că pentru a atinge această performanță este nevoie de multă muncă și de sacrificiu. Iar alături de acestea trebuie să fie și un profesor care să știe cum să gestioneze munca depusă de un copil și să îl transforme în OM. Dificila și plăcuta misiune de a sădi în sufletul vostru respect pentru valorile fundamentale, responsabilitate și profesionalism revine cadrelor didactice care v-au pregătit”,  a precizat inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Daniel Alexandru Ion.

La deschiderea Olimpiadei de Franceză au participat Excelența Sa Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, Daniela Barbu, prefectul județului, reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj și ai Universității din Craiova.