Noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre, se trece la module

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri după-amiază, noua structură a anului școlar. Se renunță la semestre și trimestre și se introduce anul școlar cu 5 module de învățare. O altă premieră este săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie.

elevi bacalaureat

Propunerea agreată, spune Cîmpeanu, după consultări, a fost ca școala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învățare.

După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță, spune ministrul. Săptămâna 24 - 30 octombrie va fi prima vacanță, acordată tuturor elevilor și preșcolarilor.

După această vacanță, de la finele lunii octombrie, urmează modulul al doilea de învățare, care se va derula până în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Urmează cea de-a doua vacanță, din 23 decembrie până pe 8 ianuarie.

Apoi urmează modulul al treilea, cu începere din 9 ianuarie.

Sorin Cîmpeanu vorbește aici despre o premieră: modulul al treilea se va derula până în luna februarie, când vine cea de-a treia vacanță, în a doua săptămână, a treia săptămână sau a patra săptămână. Decizia aparține fiecărui inspectorat școlar județean.

După vacanța din februarie începe cel de-al patrulea modul, care se va derula până în preajma Sărbătorilor Pascale, atât catolice, cât și ortodoxe. Mai exact, vacanța va fi organizată în perioada 8 - 23 aprilie.

După această vacanță urmează modulul 5, până pe 16 iunie.

Cea de-a cincea vacanță este cea de vară, care a rămas să înceapă în data de 17 iunie și va dura până în prima zi de luni din septembrie, când ar urma să înceapă anul școlar 2023 - 2024.