Titularizare în Dolj: 200 de candidați pe 40 de posturi de educatori, pe perioadă determinată

Concurență mare la examenul de titularizare din Dolj: s-au înscris 970 de candidați pe 30 de locuri pe perioadă nedeterminată și alte 221 pe perioadă nedeterminată. Pentru educatori nu există niciun post pe perioadă nedeterminată, dar sunt peste 200 de candidați pe 42 de posturi valabile un an.

educatoare

Nu mai puţin de 221 de candidaţi s-au înscris anul acesta pentru un post de educator în Dolj. Nu este scos însă la concurs niciun post pe perioadă nedeterminată, iar cele valabile cel mult un an sunt mai puține decât anul trecut.

Dacă în 2018 erau 80 de posturi de educatori, în această sesiune sunt disponibile 42. Două dintre acestea sunt la învăţământ special, pentru care candidaţii trebuie să aibă un atestat de psihopedagogie specială.

Celelalte posturi din grădinițe sunt în bună parte rezervate, unele dintre ele fiind valabile doar pentru câteva luni. De exemplu, la o grădiniţă din Craiova un post este disponibil din luna septembrie până la 1 noiembrie, iar altul până la 1 ianuarie, când se întorc titularii, care sunt în concediu de creştere a copilului.

Şi la învăţători este aceeaşi situaţie, 113 candidaţi şi niciun post pe perioadă nedeterminată. Cadrele didactice vor candida doar pe cele 39 de posturi pe perioadă determinată.

Unul dintre acestea, la o şcoală din comuna Sadova, este liber pentru o lună, din septembrie până la 1 octombrie, astfel încât cadrul didactic care va fi repartizat va rămâne fără contract de muncă la o lună după începerea anului şcolar.

Concurenţă mare se anunţă şi la Limba şi literatura română. La această disciplină s-au înscris 78 de candidaţi şi nu este niciun post vacant, nici măcar pe perioadă determinată. Candidaţii vor avea la dispoziţie doar câteva fracţiuni de normă.

La matematică este un post titularizabil şi altul este pe perioadă determinată, pentru care s-au înscris 70 de candidaţi. În această sesiune, nu există posturi pe perioadă nedeterminată nici la biologie, geografie sau istorie, discipline la care sunt înscrişi zeci de candidaţi. Și aceștia vor avea la dispoziţie doar câteva fracţiuni de normă în diferite şcoli.

Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, posturile care erau titularizabile sunt date pe perioada valabilității lor profesorilor care le ocupă în prezent și care au note peste 7 la titularizare.

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământ va fi organizat în 17 iulie. În Dolj, concursul va fi organizat în patru centre.

Sursa Mediafax