Concursul pentru directori de școală în Dolj: 14 candidați pe loc în unele cazuri

Este concurență mare pentru funcţiile de director şi director adjunct la şcolile din judeţul Dolj, în unele cazuri înregistrându-se și 14 candidaţi pe loc. 

isj

Potrivit unei situații întocmite al nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, cea mai mare concurență este în municipiul Craiova.

Conform datelor ISJ Dolj, cel mai mare număr de candidaţi este pentru funcţia de director al Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Ţiţeica" din Craiova, pentru care şi-au depus dosarul 14 cadre didactice.

Totodată, pentru funcţiile de director din cadrul Şcolii Gimnaziale "Sfântul Dumitru" din Craiova, Liceului Tehnologic "Constantin Brâncuşi", Grădiniţei "Voiniceii", Grădiniţei "Floare Albastră" sunt câte 11 candidaţi pe loc.

Pentru funcția de director adjunct la Şcoala Gimnazială "Elena Farago" şi Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi" sunt câte nouă candidaţi pe loc.

La Şcoala Gimnazială "Gheorghe Bibescu" din Craiova, Şcoala "Anton Pann" sunt câte opt candidaţi pentru funcţia de director.

De asemenea, câte șapte candidaţi pentru funcţiile de director adjunct la Şcoala "Macedonski", Liceul "Tudor Arghezi", Grădiniţa "Sfânta Ana", Grădiniţa "Eden" şi câte șase candidaţi sunt pentru funcţiile de director şi director adjunct la Şcoala "Decebal".

Câte șapte candidaţi sunt pentru posturile de director la şcolile gimnaziale din oraşul Segarcea şi comunele Siliştea Crucii, Vârvoru de Jos, Leu şi Leşile, câte patru candidaţi sunt la şcoala din comuna Podari, câte trei candidaţi la şcolile din comunele Predeşti, Fărcaş, iar pentru şcolile din comunele Valea Stanciului, Teslui, Tălpaş, Seaca de Câmp, Rast, Radovan, Malu Mare, Maglavit, Işalniţa, Dobroteşti, Liceul teoretic "Gerge St.Marincu" din Poiana Mare sunt câte doi candidaţi.

Câte un candidat pentru postul de director se înregistrează la şcolile din Seaca de Pădure, Sadova, Rojişte, Pieleşti, Piscu Vechi, Orodel, Ostroveni, Murgaşi, Mîrşani, Măceşu de Sus, Măceşu de Jos, Lipovu, Întorsura, Gogoşu, Goicea, Giubega, Gighera, Carpen, Caraula, Bucovăţ, Breasta, Bistreţ.

La Şcoala Gimnazială Filiaşi unde, la începutul anului şcolar, a fost un protest al cadrelor didactice în semn de nemulţumire faţă de decizia ISJ Dolj prin care nu a mai fost prelungit mandatul fostului director, sunt doi candidaţi pentru director şi trei pentru director adjunct.

Referitor la colegiile din Craiova, cea mai mare concurenţă este pentru postul de director al Colegiului Naţional "Carol I", unde sunt șapte candidaţi, iar la Colegiul Economic "Gheorghe Chiţu" sunt șase candidaţi.

La Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan Velovan", Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu" şi Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" sunt câte patru candidaţi pe loc, iar la Colegiul Naţional "Elena Cuza" este un candidat pentru postul de director şi 11 pentru director adjunct.

Potrivit ISJ Dolj, aproape fiecare candidat la funcţiile de director şi director adjunct a depus mai multe opţiuni, unii profesori optând şi pentru 30 de funcţii de director.