Elevii cu afecțiuni cronice pot face ore online

Copiii care au afecțiuni cronice sau au boli autoimune vor face cursuri online, indiferent de rata de infectare și indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, potrivit anunțului ministrului Educației. 

laptop 3

Sorin Cîmpeanu a spus, miercuri, că elevii cu imunodepresie moderată sau severă, pacienții oncologici, cu boli autoimune, cu certificat medical, au dreptul să facă la solicitarea lor, școală online.

„Școala are datoria să le asigure predarea online. Pentru cei cu vârstă peste 12 ani, pot să ceară acest lucru chiar dacă sunt vaccinați. Au fost definite foarte clar de Ministerul Sănătății”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Și Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a precizat că elevii vaccinați care au boli cronice pot rămâne să facă ore online.

Pentru copiii de până la 12 ani sunt acceptate afecțiunile cronice dintr-o sferă mai largă pentru a trece pe învățământ online a acestor copii. Pentru copiii de peste 12 ani se recomandă ca acești copii care au boli cronice, care sunt la risc, să se vaccineze, dar, pentru copiii care au imunodeficiențe fie ca o boală primară, fie dobândită ca urmare a unor tratamente, chiar dacă sunt vaccinați, se permite să continue învățâmântul online”, a explicat Mihăilă.