Școli ÎNCHISE la o rată de infectare de 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, au prezentat, miercuri, ordinul comun pentru începerea școlii în format fizic, fiind stabilit faptul că unitățile de învățământ se închid la o rată de infectare de 6 la mie.

clasa

Potrivit ministrului Educației, până la pragul de 6 la mie, toate școlile rămân deschise în format fizic.

După depășirea acestui prag, rămân deschise creșele și grădinițele, excepția fiind învățământul special.

Pentru învățământul special, activitățile de terapie, activitățile elevilor cu cerințe educaționale speciale vor fi permise, practic, și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale”, a spus Cîmpeanu.

La rândul ei, Ioana Mihăilă reamintit că se mențin măsurile de prevenție, respectiv distanțarea fizică, aerisirea claselor și a tuturor spațiilor închise, locuri de luat masă, săli de sport.

Totodată, se menține și obligativitatea purtării măștii în spațiile din interior.

Am ajuns la un consens asupra tipului de mască purtat. Am recomandat purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi adaptate: să acopere corect nasul și bărbia și am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt uneori folosite pe post de mască”, a spus Mihăilă.

Sorin Cîmpeanu a punctat că vizierele pot fi folosite doar de către profesori și doar în învățământul special atunci când este nevoie de vizualizarea feței.