Dolj: O treime dintre candidații de la BAC a promovat examenul

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, în județul Dolj, este de 32,17%, 285 de candidați, dintr-un total de 1.088 obținând medii peste 6.

elevi bacalaureat

Potrivit ISJ Dolj, acestea sunt rezultatele înainte de depunerea contestațiilor.

Reamintim că 886 candidați au fost prezenți și 202 candidați au fost absenți. 1 candidat afost eliminat din examen. Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 31august, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.