Ce spune ministrul Educației despre interdicția purtării măștilor textile în școli

Sorin Cîmpeanu a explicat ce se va întâmpla cu elevii, în situțai în care cresc infectările cu coronavirus, dar şi de ce nu se mai acceptă măştile textile în şcoli.

masti textile scoli

Ministrul Educaţiei a prezentat cele două scenarii luate în calcul în cazul în care rata de incidenţă va creşte la 6 la mie.

Sunt două ipoteze: una ar fi a pastrarii prezentei fizice pentru prescolari, iar elevii de la clasa 0 până la clasa a 12-a sa intre in online. Se va evita scenariul hibrid. A doua ipoteza pe care eu o susţin, ministrul Sanatatii o sustine, este cea in care cresele raman deschise cu prezenţă fizica, elevii pana la clasa a 6 trec in online, elevii vaccinati de la clasa a 7 pana la clasa a 12-a ar putea sa vina la scoala”, a explicat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a anunţat că masca de protecţie va fi obligatorie în şcoli, explicând şi de ce au fost interzise măştile textile.

Elevii vor veni la ore cu masca. Elevii din invatamantul special nu sunt obligati sa poarte masca de protectie, orele de educatie fizica in salile de sport se pot desfasura fara masca. Masca sanitara asigura o protectie mai ridicata decat alte masti din material textil care ne protejeaza mai putin”, a completat Cîmpeanu.