Nu se vor mai accepta măști textile în școli

Nu se vor mai accepta măști textile în școli

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat marți, într-o videoconferință cu prefecții, prezidată de premierul Florin Cîțu și la care au mai participat miniștii de Interne și Educației, că masca medicală va fi obligatorie pentru elevi și în noul an școlar. 

masac textila

„Măștile utilizate în învățământul primar, gimnazial, liceal și la nivel universitar trebuie să fie de uz medical, nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem in vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidenta infectiei si severitatea la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și national”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Realitatea Plus.

Mihăilă nu a precizat, însă, dacă elevii ar urma să primească măști gratuit.

Deciziile luate în privința copiilor vin în contextul în care există deja date statistice care indică faptul că sunt mult mai expuși îmbolnăvirii cu varianta Delta a coronavirus decât în fața variantelor din valurile precedente.

Noile estimări ale Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că, în cel mai pesimist scenariu, se poate ajunge la un număr de circa 4.000 de îmbolnăviri pe zi, spre finele lunii septembrie.