CJ Dolj a semnat contractul pentru modernizarea clinicilor de Oncologie și Dermatologie de la SCJU

Proiectul, implementat în POR 2014-2020, are o valoare totală de 13.222.316,94 lei, din care 4.761.945,74 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă.

prioteasa semndare contract oncologie

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, pentru reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Construcția, situată în strada Tabaci nr. 1, are nevoie urgentă de reparații, fiind într-o stare de degradare care o face improprie unei desfășurări corespunzătoare a actului medical.  

Marilena Bogheanu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a explicat în ce constă această reabilitare: "Va fi termoizolată clădirea, inclusiv planșeul terasei și cel peste subsol, vor fi înlocuite tâmplăria și toate instalațiile - de încălzire și climatizare, de iluminat, de preparare a apei calde, de ventilație.

De asemenea, vor fi realizate recompartimentări și vor fi amenajate rampe de acces pentru persoane cu handicap. 

Dotările prevăzute includ panouri solare și fotovoltaice, sisteme de siguranță și supraveghere video, un elevator pentru persoane cu dizabilități, pompe de căldură tip aer – aer și ventiloconvectoare.

În prezent, clădirea se încadrează în clasa energetică E și va fi adusă la nivelul clasei A, ceea ce se traduce într-o economie substanțială de energie."

„Acesta este cel de-al 11-lea contract cu fonduri europene pe care îl semnăm în actualul exercițiu financiar, 2014 – 2020, valoarea totală a proiectelor pentru care am obținut finanțare din această sursă fiind de aproape 150 de milioane de euro", a declarat la semnarea contractului președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.