Ford Craiova, prima uzină unde se va produce un SUV sport – Puma ST

Constructorul uto Ford România va demara la începutul lunii octombrie producţia de serie a lui Puma ST, primul SUV Ford Performance din gama companiei şi primul automobil sport produs vreodată în România.

puma bunn

Noul Puma ST nu este doar o premieră la noi în țară, ci și în Europa, spun reprezentanţii Ford Craiova.

Este primul automobil care reunește celebra dinamică de condus a gamei Ford Performance pe segmentul SUV-urilor compacte.

Prevăzut cu tehnologii sportive sofisticate, ce includ un diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD) și arcuri cu distribuție vectorială, Puma ST oferă și posibilitatea selectării mai multor moduri de rulare, inclusiv modul Sport și - pentru prima dată pe un vehicul Ford Performance - modul Eco, oferind astfel șoferilor opțiuni pentru numeroase scenarii de conducere.

"Combinate, aceste inovații tehnologice oferă experiența de condus specifică modelelor Ford Performance, experiență celebră în toată Europa, păstrând totodată confortul și nivelul de ergonomieoferite de SUV-ul Puma. Puma ST este echipat cu un motor EcoBoost1 de 200 CP și 1,5 litri, care permite o accelerație de la 0 - 100 km/h în 6,7 secunde. Șasiul optimizat și personalizat include o bară de torsiune, o bară stabilizatoare și configurarea amortizoarelor. Răspunsurile la direcție sunt cu 25% mai rapide și frânele cu 17% mai receptive decât cele de pe modelul Puma standard. Anvelopele Michelin Pilot Sport 4S dezvoltate special pentru a oferi control si stabilitate sporite la niveluri înalte de performanță, contribuie, de asemenea, la livrarea celei mai sportive experiențe de conducere disponibile pe un SUV Ford", se arată într-un comunicat de presă remis de Ford Craiova.

Îmbunătățirile aduse nivelului de performanță și designul agresiv sunt completate de funcții inovatoare, ce includ tehnologia Local Hazard Information și inovația Ford MegaBox, care oferă 80 de litri spațiu de depozitare suplimentar pentru un nivel crescut de ergonomie. 

„Adevărații pasionați de șofat nu se vor mulțumi cu o experiență standard, doar pentru că viața cotidiană necesită o mașină mai„ sensibilă”, așa că principala noastră prioritate a fost să facem în așa fel încât Ford Puma ST să fie la fel de încântător și capabil ca orice model ST, fără a sacrifica caracterul practic pe care îl are Puma”, a declarat Stefan Muenzinger, manager Ford Performance, Europa.

„Credem că avem cel mai ușor de manevrat SUV de mici dimensiuni din lume. Este un SUV cu adevărat conectat, ce aduce cu sine senzația specifică condusului unui model ST. Este o bucurie să îl conduci”, a mai spus acesta.

Pentru a marca debutul public al Puma ST, echipa Ford a filmat mașina pe emblematicul Transfăgărășan, rezultatul video putând fi urmărit aici.

Totodată, Puma ST va fi expusă în premieră pe esplanada de la Cluj Arena, în contextul evenimentului Transilvania Rally 2020 organizat în acest weekend la Cluj Napoca.