Un ONG vrea să construiască la Bucovăț un centru de recuperare pentru copiii cu deficiențe neuropsihomotorii

Universul micuților cu deficiențe neuropsihomotorii este plin de provocări.

centru recuperare bucovat 03

Provocări pentru părinții care face tot posibilul să le ofere posibilitatea unei vieți normale, pentru cei din jurul lor, care nu au mereu informațiile necesare pentru a ști cum să interacționeze și, nu în ultimul rând, pentru ei înșiși.

Sunt oameni care nu concep să îi considere cazuri pierdute și luptă să recupereze maximul din fiecare caz. Cu ajutor de specialitate, calitatea vieții acestor copii poate fi adusă la niveluri la care nu nici nu se putea spera acum câtva timp.

Gabriel Bivolaru, prin Asociația Donează Speranța, vrea să construiască un centru de recuperare pentru copiii cu boli neuropsihomotorii, la Bucovăț.

“Lipsa unui astfel de centru de recuperare în zona Olteniei face ca sute de copii cu dizabilități să fie nevoiți să apeleze la centre care sunt la sute de km depărtare, iar programările se fac cu jumătate de an înainte”, explică asociația în descrierea proiectului.

Ca în multe cazuri, cele mai mari piedici sunt de ordin financiar. De curând, a fost turnată fundația centrului, însă lucrările sunt încetinite din cauza lipsei banilor.

centru recuperare bucovat 01

“Noi am gândit acest centru ca să se autofinanțeze. Am gândit proiectul ca să se încadreze în condițiile Casei de Asigurări de Sănătate. Astfel că, dacă cineva este asigurat sau co-asigurat, să poată să nu plătească. Mai sunt și cazurile sociale, pe care noi o să încercăm să le ajutăm în măsura posibilităților. Vor fi și oamenii care nu se încadrează în niciuna dintre aceste categorii, iar aceștia vor plăti.

Aș vrea ca lucrările să se termine mâine, dar donațiile merg rău, foarte rău”, spune Gabriel Bivolaru, președintele asociației Donează Speranța.

centru recuperare bucovat 02

El a reușit să deschidă o linie telefonică la care se pot dona 2 euro printr-un SMS. Astfel, cine își dorește să ajute la realizarea acestui proiect, poate dona 2 euro la numărul de telefon 8834, dând SMS cu textul AJUT.

Totodată, doritorii sunt așteptați să se alăture echipei de voluntari ai asociației.

Mai multe detalii puteți găsi pe http://doneazasperanta.ro sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/AsociatiaDoneazaSperanta