Reciclarea dă bătăi de cap craiovenilor. Cum se descurcă aceștia cu sortarea deșeurilor

Gestionarea deșeurilor reprezintă una dintre problemele importante cu care se confruntă atât Craiova, cât și întreaga Românie, în ceea ce privește protecția mediului.

200914 platforma gunoi 01

Conform legii Nr.211/2011, este interzisă amestecarea și depozitarea deșeurilor în afara locurilor special amenajate. Astfel, din 1 iulie 2019, este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor, pe culori, pentru a le fi mai usor locatarilor să le diferențieze: plastic/metal - galben; sticlă-verde; hârtie/carton- albastru.

“Ce să mai zic de reciclare, nu se respectă nimic..”

În Craiova, cartierul Craiovița Nouă, localnicii susțin ca sortarea deșeurilor în containere separate este cea mai grea parte.

“Degeaba trebuie sortat, că oricum se aruncă  anapoda. În afară de astea noi, mai sunt și pubele de pe timpul meu. Eu sunt bătrână, nu mai stau să sortez, le pun în pungă și îi fac nod, să nu se rupă. Alții nici atât! Uneori e multă mizerie, alimente împrăștiate pe jos... lasă alea un miros de te doare capul! Mai vin și unii de caută în gunoaie și fac prăpăd în jur”, împărtășeste Maria T., 72 de ani.

200914 platforma gunoi

“Eu am fetiță, nu are 2 ani. Toată ziua stăm afară la bloc. Nu știu cum să evit mirosul, câteodată e o mizerie..pungile rupte și lăsate pe jos. E tot vina localnicilor! Unii mai arunca și direct de pe geam.. Ce să mai zic de reciclare, nu se respectă nimic“, spune Maria I, 32 ani.

“Depinde de zone, principalele străzi sunt curate. Dar pe alei, nu este asa. Salubritatea vine normal, dar unii oameni sunt necivilizați, ca peste tot”, ne spune Raluca B., 22 ani.

X

Right Click

No right click