Conferinţa Internațională „Muzeul și Cercetarea Ştiinţifică”

 

Ajunsă la a 27-a ediție, în acest an, Conferința științifică internațională MUZEUL ŞI CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ, organizată de Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, se va derula online, în data de 17 Septembrie 2020, începând cu ora 10.00.

Poza Muzeu

Conferința este o manifestare științifică emblematică pentru instituția noastră, organizată anual, pe parcursul ultimelor decenii, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj, îndeplinind una din funcțiile importante ale muzeului, aceea de cercetare şi valorificare științifică a patrimoniului natural.

La conferință participă specialiști din domeniile biologiei (cercetători din cadrul institutelor de cercetări biologice, muzee, universități), din țară și străinătate.

Programul conferinței, împreună cu alte materiale (postere, volumul de rezumate al Conferinței / Book of Abstracts II), pot fi accesate pe site-ul conferinţei: http://www.sesiuneinternationalamuzeulolteniei.ro/

Deschiderea oficială (1000–1030) se va face de către managerul instituției, dr. Florin Ridiche. Expunerea lucrărilor va începe în Plenum (1030–1115) şi va continua pe secțiuni, începând cu ora 12.00,  după următoarea schemă:

  • Deschiderea oficială și Prezentările în Plen se vor face pe platforma Google MEET.
  • Lucrările pe secţiuni şi sesiunile de postere (orele 12.00–16.00) se vor derula astfel:

Geologie – platforma Google MEET

Biologie vegetală – platforma MEET

Biologie animală Nevertebrate (inclusiv Entomologie) – platforma ZOOM

Biologie animală Vertebrate - platforma Google MEET 

Ecologia şi protecţia mediului - platforma ZOOM

Toate lucrările care vor fi susținute au primit girul unui colegiu ştiinţific reprezentat de personalități academice din țară și străinătate și vor fi tipărite în anuarul „Oltenia Studii și comunicări. Științele Naturiiˮ, ajuns la cel de-al XXXIV-lea număr. Revista este indexată de către CNCSIS în categoria B și este inclusă în diferite baze de date internaţionale (ex. Thomson- Reuters, EBSCO ș.a.).

 

X

Right Click

No right click