Execuția tronsonului 4 al Drumului Craiova-Pitești se face cu memorandum

Un memorandum pentru semnarea contractului de proiectare şi execuţie a tronsonului 4 al drumului expres Piteşti-Craiova a fost adoptat de Guvern, potrivit unei declarații de azi a premierului Ludovic Orban, făcută la Pitești. 

drum expres 4

Decizia s-a luat pentru ca lucrarea să nu mai fie întârziată de firma care a contestat licitația de atribuire a contractului.

Orban a explicat că măsura vine pe fondul unei contestații a unei firme, dar și a unei acțiuni în instanță, privind procedura de achiziţie publică. 

"Eu aşa ceva nu am văzut, un asemenea boicot, repet, inacceptabil. Le transmit clar un mesaj că dacă au venit în România şi îşi imaginează că aşa vor să aibă lucrări în România pe calea care au pornit nu vor face altceva decât să îşi ostilizeze întreg Guvernul, instituţiile şi mai ales populaţia, drept pentru care în Guvern, deoarece legea ne permite, am adoptat un memorandum prin care am decis semnarea contractului, după respingerea contestaţiei de către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Din punct de vedere legal, avem acest drept se va semna contractul de proiectare şi construcţie cu consorţiul care a fost declarat câştigător. Ţin foarte mult la acest proiect. Este un proiect foarte util pentru Piteşti, pentru judeţul Argeş, pentru Craiova, pentru Dolj", a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

 

X

Right Click

No right click