Zeci de angajatori își caută 1500 de angajați

Zeci de angajatori își caută 1500 de angajați

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj a organizat astăzi, la Casa de Cultură a Studenților din Craiova, o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă.

RS39 IMG 1729m targ locuri munca eso

La eveniment au fost prezenți 53 de angajatori ce au prezentat peste 1.500 de locuri de muncă, dintre care 50 pentru studii superioare, 1.300 pentru absolvenți de studii medii și calificări în diverse domenii și restul pentru ucenici. Oferta a fost cât de poate de variată, de la constructori, confecționeri, bucătari, asistenți medicali, șoferi, la programatori, directori vânzări și ingineri pentru diverse specialități.

Centru Militar Zonal a fost prezent la bursă, nu pentru recrutări directe, ci pentru a-și expune oferta educațională. „Prezentăm cele 7 instituțíi de învățământ superior pentru ofițeri. Tinerii sunt încă interesați să îmbrace haina militară datorită siguranței locului de muncă, salariului motivant și, nu în ultimul rând, calității învățământului militar. În liceele militare, la BAC, promovabilitatea este de 100%, ori asta spune multe, dacă ne uităm ce se întâmplă în alte unități școlare”, a declarat capitanul Mihai Stăncioiu.

Deschisă de la ora 9.00, acțiunea s-a bucurat de interesul celor aflați în căutarea unei slujbe.

„De data aceasta îmi pare ceva mai bine organizată. Înainte așteptam la intrare zeci de minute, ne îngrămădeam, acum nu mai e așa. Aș vrea să îmi găsesc și eu ceva de lucru. Am fost angajat operator calcul într-un copy shop și aș dori ceva similar calificării mele. Am terminat Informatica... Până acum mi s-au propus doar recalificări, cursuri de formare profesională, fără să existe însă garanția unui loc de muncă. Personal, nu prea am avut succes la astfel de burse”, a mărturisit cu dezamăgire în glas Florin Cristian Coadă (28 de ani).

Până la ora închiderii bursei, cateva sute de șomeri veniseră la evenemiment, plini de sperațe și vise, iar unii dintre ei chiar plecaseră călăuziți de perspectiva unei angajări. După un prim contact cu potențialul angajator, candidații merg la firma respectivă pentru un alt interviu și o eventuală probă de lucru, angajarea propiu-zisă urmând a fi decisă ulterior.

RS40 IMG 1755m alina ghercioiu AJOFM eso„Acțiunea face parte din seria evenimentelor organizate de AJOFM și care au ca rol medierea unei relații dintre angajator și șomeri. Anual se organizează la nivel național două mari burse, una în aprilie și una în octombrie, care se adresează absolvenților. La cererea angajatorilor, mai putem însă organiza astfel de evenimente”, a precizat Alina Ghercioiu (foto), purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

Șomerii care nu au ajuns la bursa de vineri pot găsi lista acestor locuri vacante la AJOFM.

Am lăsat în urmă zeci și zeci de șomeri călăuziți de visul găsirii unui job bun, care să le asigure o pâine mai albă. Asta într-un județ în care rata șomajului este peste 7%, iar angajatorii, de cele mai multe ori, nu sunt printre cei mai generoși.